Migraine is geen “hoofdpijntje”

Houdt migraine u wakker?

Behandel de bron, niet de pijn

Migraine is een aanval van hevige hoofdpijn, die soms kort, maar soms ook dagen kan duren. Dit kan u behoorlijk belemmeren in uw dagelijkse doen en laten. De oorzaak, regelmaat en hevigheid van de klachten verschilt per persoon.

Migraine komt door prikkeling van zenuwen. Dat zorgt ervoor dat bloedvaten in het hoofd meer open gaan. Dit geeft pijn en zorgt ervoor dat meer zenuwen actiever worden. Bij vrouwen kan dit verergeren tijdens ongesteldheid, overgang of zwangerschap, maar gek genoeg zijn er ook vrouwen waarin de klachten tijdens deze periodes verminderen. Ook onregelmatig leven en voedingsstoffen als sulfiet (wijn), glutaminezuur (kant en klaar maaltijden), nitraten (bladgroenten) en bepaalde zoetstoffen (zoals aspartaam) kunnen een aanval veroorzaken.

Bij NanoFit behandelen wij migraineklachten met een combinatie van Hyaluron met mineralen uit Dode zeezout. Dit stimuleert de zenuwen, waardoor deze actiever worden. Dat klinkt wellicht als het tegenovergestelde van wat u wilt bereiken, de migraine ontstaat immers juist door het prikkelen van zenuwen. Door de combinatie met Hyaluron ontstaat er echter een betere werking van het gehele zenuwgestel, waardoor in veel gevallen men uiteindelijk minder gevoelig is voor periodieke prikkelingen.

De duur van een behandeltraject is heel sterk afhankelijk van de ernst van de klachten. Een enkeling zal al na 2 of 3 behandelingen verbetering ervaren, waar een ander wellicht 10 behandelingen nodig heeft.