Wat is Hyaluron?

Hyaluron?

Dat zit toch in beauty producten?

U heeft de term Hyaluron of Hyaluronzuur vast wel eens gehoord bij een reclame voor een huidverzorgende crème. Wellicht bent u bekend met het inspuiten van deze stof door cosmetisch chirurgen om rimpels tegen te gaan. Maar wat is Hyaluron nu eigenlijk?

Hyaluron (ook wel Hyaluronan) is een glycosaminoglycaan (suiker). Dit is een lichaamseigen stof, die het lichaam tot ongeveer het 25e levensjaar volop aanmaakt. Hierna wordt de productie minder. Deze stof zorgt onder andere voor het flexibel en veerkrachtig houden van de huidcellen, vandaar de toepassing in de beauty industrie.

In het lichaam komt het van nature veelvuldig voor in bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel. Hyaluron is het hoofdbestanddeel van de synovia (gewrichtsvloeistof) en werkt als smeermiddel bij alle gewrichtsbewegingen.

Hyaluron kan zeer grote hoeveelheden water aan zich binden. Water heeft de eigenschap nauwelijks samendrukbaar te zijn waardoor bijvoorbeeld stevigheid ontstaat tussen de ruggenwervels.

Ook in bijvoorbeeld onze ogen, die voor 98% uit water bestaan, komt Hyaluron voor als bindmiddel.

Wat kan Hyaluron doen voor u?

Hyaluron en NanoFit

NanoFit is zeker niet de eerste die gebruikt maakt van Hyaluron in het behandelen van (pijn) klachten en het verbeteren of verjongen van de huid.

Sinds de jaren 90 wordt Hyaluron geïnjecteerd bij mensen met gewrichtsklachten. Ook zit deze stof bijvoorbeeld in sommige oogdruppels of neussprays. Niet zo gek als je bedenkt dat Hyaluron een belangrijke bouwsteen is voor het lichaam. Wanneer de stof echter geïnjecteerd wordt, gaat een groot deel van de werkzaamheid naar het behandelen van het zojuist ontstane trauma (de beschadiging van de huid door de naald) en wordt de gehele dosis op een enkel punt ingebracht. bij druppels of sprays zijn de deeltjes niet klein genoeg om door de huidwand te komen.

Met onze gepatenteerde nanotechnologie kunnen wij Hyaluron verkleinen tot deeltjes kleiner dan 80 nm, waardoor het door de huid naar de gewenste plek kan worden getransporteerd. Hierdoor kan bijvoorbeeld bij patiënten met gewrichtsklachten zoals Artrose opnieuw smeermiddel worden aangemaakt. Hierdoor kunnen pijnklachten afnemen.

Op de zelfde wijze kunnen wij ook de huid behandelen. Bij een cosmetisch chirurg of betere beautysalon wordt Hyaluron onder de huid gespoten om zo rimpels op te vullen. Doordat Hyaluron een lichaamseigen stof is, wordt deze (in tegenstelling tot bijvoorbeeld botox) geaccepteerd door het lichaam.

Nanofit gebruikt geen naalden, maar verkleint de Hyalurondeeltjes zodat ze door de huidlagen heen kunnen. Hierdoor verjongen wij uw lichaam van binnenuit. Niet door de rimpels kunstmatig vol te spuiten, maar de het lichaam zichzelf te laten verjongen.