Kan je Artrose behandelen?

Artrose is toch onomkeerbaar?

Wel Artrose, geen pijn…..

Bij artrose of gewrichtsslijtage wordt het gladde kraakbeenoppervlak van bijvoorbeeld de knie, schouder of heup aangetast. Na verloop van tijd kan de kraakbeenlaag dusdanig  beschadigd zijn, dat de gewrichtsvlakken niet langer meer soepel langs elkaar kunnen bewegen. Hierdoor kunnen ontstekingen ontstaan die zeer pijnlijk kunnen zijn. Bewegingen verlopen moeilijker, het gewricht gaat pijn doen en de belastbaarheid neemt af. Doordat men gaat compenseren kunnen ook elders in het lichaam klachten ontstaan.

Helaas is artrose nog onomkeerbaar. Er worden in diverse laboratoria testen uitgevoerd waarbij getracht wordt het bot weer te herstellen met bijvoorbeeld hars, externe protheses of zelfs met lichaamseigen cellen.

Met een NanoFit behandeling kunnen wij niet de slijtage, maar mogelijk wel de pijn wegnemen. Door nanotherapie te gebruiken om lichaamseigen Hyaluron in te brengen op de pijnlijke plek, wordt de collageenproductie verhoogd en maakt het lichaam zelf weer een smeermiddel aan tussen de botten van het beschadigde gewricht.